Održana VIII Olimpijada sporta, zdravlja i kulture trećeg doba od 29.9. do 3.10.2015. u Vrnjačkoj Banji.

Olimpijadu otvorio gosp. Vanja Udovičić, ministar omladine i sporta. Takmičilo se blizu 700 učesnika iz 70 mesta naše Republike. Ukupni pobednik – ekipa UPO Zrenjanin. Iz Beograda učestvovalo 37 ekipa. Otvaranje.Vanja okruzen novinarima.Borilista.Sah.Najbolji
Од 29. септембра до 3. октобра у Врњачкој Бањи одржана је Осма Олимпијада спорта здравља и културе трећег доба, коју је после интонирања државне химне и химне Олимпијаде и поздравних говора Председника Покрета трећег доба Ђура Перића и председника Општине града домаћина Бобана Ђуровића, отворио министар омладине и спорта Вања Удовичић.
Почетак четвородневног дружења обележило је отварање Изложбе „Тренуци за памћење – 100 година олимпизма у Србији“ која је реализована захваљујући Фонду спорта Олимпијског комитета Србије.
У спортском делу олимпијаде такмичило се близу 700 такмичара сврстаних у 128 екипа из 70 места наше републике. На Олимпијади су учествовале и екипе из Русије, из Петрограда, и Друштва наших исељеника из Шведске, из Гетеборга.
После занимљивих и узбудљивих дуела у 6 екипних дисциплина – малом фудбалу (шутирање пенала), кошарци (слободна бацања), атлетици (штафета у брзом ходању), стрељаштву, пикаду и шаху, свеукупни победник је екипа УПО Зрењанин, која је освојила 80 бодова и то тако што је била прва у кошарци и шаху, док је у штафети заузела 14-то, стрељаштву 15-то и у пикаду 25-то место. Друго место припало је екипи УПО Пријепоље (77 бодова), а треће УПО Темерин (63 бода).
У седмој дисциплини, у риболову, такмичење је било појединачно и одвијало се на језеру „Жича“. Победник је уловио тачно 1 кг. и 830 грама рибе.
Све екипе које су освојиле прва три места добиле су пехаре, а њихови чланови златне, сребрне и бронзане медаље и специјалне дипломе „Хвалодаре“. Иста одличја добиле су и екипе које су биле најбоље и у појединим дисциплинама.
Као и прошле године, организовани су сусрети младих и „нешто“ старијих у оквиру међугенерацијске сарадње. За разлику од 2014., када су бар неке пензионерске екипе биле боље од „јуниора“, овога пута млади су у две дисциплине у којима је такмичење одржано, фудбалу и кошарци, били бољи
Промотери овогодишње Олимпијаде били су атлетичар Драган Здравковић, још увек власник рекорда наше земље у „његовој“ дисциплини 1500 метара (1983. победио је и чувеног Себастиана Коуа) и широј јавности мање познат, али поносни носилац олимпијских медаља, истина за ветеране, Цветко Китић.
У делу Олимпијаде посвећеном здрављу око 300 учесника проверило је притисак и ниво шећера у крви, док је више од 200 у импровизованој очној ординацији проверавало постојање глаукома и катаракте и испитивало кратковидост или далековидост.
Иако култура ни здравље немају такмичарски карактер, Олимпијада традиционално окупља сликаре у сликарској колонији и књижевнике на њиховим „олимпијским“ сусретима. Њихово „учешће“ је итекако видљиво у сликама које се излажу на изложби сваке следеће Олимпијаде, док писци издају свој традиционални „Олимпијски кладенац“ – зборник радова који настају приликом оваквих дружења.
Према оценама учесника, Олимпијада је имала свој врхунац у занимљивој трци ђака првака Основне школе „Попински борци“ – „На слово, на слово…“ у којој је 30 девојчица и 30 дечака трчало на стази дугој 30 метара, носећи ћирилична слова наше азбуке. Уз аплаузе скоро свих учесника Олимпијаде, који су испунили Врњачкобањачку променаду, победила су слова М(код девојчица) и О(код дечака). Победницима су, као и у дисциплинама „старије“ Олимпијаде, додељене златне медаље. Осим осмеха примећене су и сузе у очима оних који нису били први, али су сва дечја лица синула када је свима уручена плакета „Браво“ за научена слова.
Иначе трка „На слово, на слово…“ трчи се у част Душка Радовића и требало би да, уколико је одобре оба министарства(за просвету и омладину и спорт), постане традиционални догађај у свакој школи при крају школске године.
Олимпијаду је 2. октобра, после уручивања признања најбољима у екипној конкуренцији, званично прогласио завршеном председник Организационог одбора Василије Белобрковић.