СЕЋАЊЕ НА ВАСИЛИЈА ВАСУ БЕЛОБРКОВИЋА – ЛАЛЕТА

Пре годину дана (29. јануара), преминуо је Васа Лале Белобрковић, један од покретача Олимпијаде трећег доба, идејни творац Покрета трећег доба Србије и дугогодишњи председник ГОП-а Београда. Иза њега је остао неизбрисив траг, пре свега у организацији дванаест Олимпијада спорта, здравља и културе трећег доба (од 2008. до 2019.) на којима је узело учешће близу 10.000 пензионера из целе Србије. Многобројни Васини пријатељи од Тутина до Неготина, од Суботице  до Бујановца, посебно из Ниша, учесници Олимпијада из дијаспоре… одвојиће на овај дан време за сећање на човека, који је за сваког имао лепу реч и био спреман да свакоме, коме је било потребно, помогне.

Њему у част, ГОП Београда покреће пројекат РАМОНДА (на Фејсбуку и Виберу), који носи име цвета планинских врлети, симбола пензионерске истрајности и упорности, а везан је за Васу, који је у својој књизи-биографији, себе, због свега што је проживео, од сељачета из села Драганићи, рудара у Ибарским рудницима, студента који је истоваривао вагоне да би се прехранио, врсног економисте, учесника у турбулентним осамдесетим и деведесетим…, до упорног борца за пензионерска права и поштовање свега што су они, који су носили и износили терете свих политичких транзиција, урадили за друштвену заједницу, којој су припадали.

Нека РАМОНДА, као обележје ДОБРОВОЉНОГ ФОНДА СОЛИДАРНОСТИ, кога је он осмислио и организовао као „хитну помоћ“ у тешким животним ситуацијама својих чланова, означи НЕЗАБОРАВ  на нашег друга и пријатеља!