Најава ТВ емисије “Треће доба” у среду 23.11.2016. у 13.30 на Првом програму РТС-а

После трагичног догађаја у илегалном дому у Панчеву, екипа Трећег доба одлучила је да ову неуређену област осветли из више углова. У прошлој емисији видели смо ставове инспекцијске службе Министарства за рад и стање у државном дому Бежанијска коса. У следећој, о овој важној и комплексној теми, говори Радослав Миловановић, председник Удружења приватних домова. Они су посебно заинтересовани да се ова област што пре уреди. Видећете због чега и који су њихови предлози.
Општина Нови Београд има скоро 60.000 пензионера. Више од половине користило је бесплатне програме које је општина организовала за све грађане, али и посебно за њих. То је био разлог да посетимо Спортско рекреативни центар 11. април и да чујемо мишљење корисника. Александар Шапић, председник општине објашњава како су то успели. Волели бисмо да то буде пример за што више општина у Србији.
Поводом јубилеја Атељеа 212, 60 година постојања, посетили смо овај позоришни храм. Разговарали смо и евоцирали сећања са пензионисаним глумцима који се сваке среде друже у култном клубу овог позоришта.
И овој емисији говоримо о најчешћим здравственим пратиоцима старијих особа: проблемима вида и слуха. Овог пута о глаукому и неоправданој неприхватљивости апарата за побољшање слуха.
Из Крушевца смо добили прилог о десет година постојања Удружења песника Србије – Поезија СРБ. Ово удружење окупља више од 400 стваралаца из земље и дијаспоре, а већина су у трећем добу. Желимо им још много оваквих и још бројнијих скупова.
Посебно инсистирамо на сарадњи са свим Удружењима, клубовима и осталим пензионерским организацијама. Такође и појединцима. Пишите нам чиме се бавите, који су најважнији проблеми, кога бисте да критикујете, а кога да похвалите. Пошаљите нам ваше видео записе које бисте радо поделили са свима. Наша адреса је Париска 9, 11.000 Београд, за емисију Треће доба. Mail адреса је redakcija@trecedoba.org.
Водитељка емисије је Данка Нововић, уредник Бранко Срдић, копродуцент Магмедиа, а продуцент Покрет Треће доба.
sastanak-predsednika

danka-u-parku