9.11.2016. стартује стална получасовна ТВ емисија “Треће доба”, која ће бити на Првом програму РТС сваке среде у 13.30.

img_0059 img_0143 penzioneri-702x336У среду, 9 новембра у 13.30 почиње емитовање недељне ТВ емисије „Треће доба“
Наша земља има oко милион и 750 хиљада пензионера, а када се узму у обзир и особе које нису пензионери, а старије су од 60 година, процена је да у Србији живи скоро 2 милиона људи трећег доба. Свима њима намењена је емисија Треће доба, која ће сваке среде бити емитована на првом каналу РТС-а, у 13.30 h. Основни циљ емисије је побољшање и унапређење квалитета живота припадника трећег доба.
Прва емисија бави се најављеним одлукама о повећању пензија, односно делимичном враћању на стари ниво, и исплати једнократне помоћи. Чуће се и одговори ко је на чистом добитку, ко је још увек ускраћен, какво је стање у Фонду ПИО и шта се може очекивати у наредном периоду.
Податак да смо на другом месту у Европи по просечној старости, а чак четврти у свету потврђује исправност очекивања да држава мора да схвати пензионере као партнере, а не као популацију које се треба ратосиљати.
Осим економских питања присутне су и теме здравља, рекреације и културе.. Екипа емисије боравила је у Врњачкој бањи у време IX олимпијаде трећег доба, која и у свом пуном називу пружа објашњење које области живота најстаријих „покрива“.
Посебно је инсистирано на сарадњи са свим Удружењима, клубовима и осталим пензионерским организацијама. Такође и са појединцима, који имају шта да кажу. Пишите нам чиме се бавите, који су најважнији проблеми, кога бисте да критикујете, а кога да похвалите. Редакција очекује реакцију гледалаца, односно оцене онога што је виђено, али и предлоге и прилоге као текстове, фотографије или видео записе. Наша адреса је Париска 9, 11.000 Београд, за емисију Треће доба. Адреса је redakcija@trecedoba.org.
Водитељка емисије је Данка Нововић, уредник Бранко Срдић, а продуцент Покрет Треће доба.
Нека се понови још једном: ТВ емисија „Треће доба“, Први програм РТС, сваке среде, у 13 часова и 30 минута. До гледања!.