Одржана Мини Олимпијада ПТДС у Крушевцу

Жеља за дружењем и такмичењем била је јача од страха од короне. Удружење пензионера Крушевца организовало је на травнатим теренима најлепшег брда у Србији, Багдали, Мини олимпијаду, на којој су учествовале екипе  удружења најстаријих житеља Крушевца, Ћићевца и Бруса, Удружења инвалида рада, Удружења војних старешина , Удружења дијабетичара,  Етно секције …, појачане члановима Културно-уметничког друштва Удружења пензионера Крушевца и оркестра Радио телевизије Крушевац. Око 200 учесника, што такмичара, што организатора и учесника у програму, уз прописане мере предострожности и потребну контролу, према одобрењу и упутствима надлежних органа града, одржали су традицију октобарског окупљања – Велике Олимпијаде спорта, здравља и културе ПТДС, која се сваке године традиционално одржава у врњачкој Бањи, али која је ове године због пандемије изостала.                                                                                  Мини Олимпијаду је у име ПТДС (Покрета трећег доба Србије) и САПЕНС-а (Савеза пензионера Србије) отворио Проф. др Момчило Талијан, председник ИО Покрета трећег доба Србије, а учеснике су поздравили и  Синиша Максимовић, заменик председника Скупштине Града Кушевца и Богићевић Милоје, председник Удружења пензионера Града Крушевца. У кратком уводном обраћању господин Талијан је говорио  о задацима ПТДС  и САПЕНС-а у обезбеђивању права и услова за достојанствен живот најстаријих житеља Србије и организацији активности које утичу на продужење њиховог животног века, пре свега бригом о здрављу, као и потребама духа и тела.

      Уследила су такмичења у дисципинама чије је одржавање било могуће: пикаду, фудбалу (шут на мали гол) и кошарци (слободна бацања). У надметању је учествовало 58 такмичара (40 мушкараца и 18 жена), а победници су били:

КОШАРКА (СЛОБОДНА БАЦАЊА): Пешић Богдан и        Самарџић Верица

     ФУДБАЛ (ШУТ НА ГОЛ): Андријевић Бранимир и Јаковљевић Рада

     ПИКАДО: Шајкић Радован и Добросављевић Миљана

     Фотографије илуструју расположење добитника признања за постигнуте резултате и задовољство дружења и потврђују да пошаст звана корона не сме да заустави живот, као и да поштовање мера заштите може да омогући уобичајене радне и друге активности.