ОДРЖАНА ИЗБОРНА СКУПШТИНА ГОП-а

9 фебруара, у седишту ГОП-а, одржана је Изборна скупштина ГОП-а, којој је присуствовало 52 делегата УПО-а и ГУП-а. На Скупштини су усвојени Извештај о раду и Програм рада за период 2023-2027., као и пречишћен текст Правилника о Добровољном фонду солидарности.

Такође су разрешени досадашњи органи ГОП-а и изабрани нови Извршни одбор, потпредседници, секретар и председник, као и чланови Скупштине САПЕНС-а. Такође су предложени и кандидати за органе САПЕНС-а. Досадашњи вршилац дужности председника Ружица Белановић изабрана је за председника у следећем мандату.

У прихваћеним извештајима о раду посебно су наглашене тешкоће, које је проузроковала епидемија короне, као и доказане оправданости постојања Добровољног фонда солидарности, који је у многим случајевима био прави спас за своје чланове.

У плановима за наредни период главни акценти ниће стављени на још организованији рад општинских удружења, помоћ у одвијању њихових програма, на окупљање пензионера у разним друштвеним, културним и спортским активностима, и посебно, на организованој контроли њиховог здравственог стања.