ВРЊАЧКА БАЊА: 16. ОЛИМПИЈАДА (3)

После Свечаног отварања, пригодног обележавања Међународног дана старих и такмичења у шаху (1. дана), надметању штафета у брзом ходању и у пикаду (2. дана), данас, трећег дана убацивала се лопта у кош и „шутирало“ у мали гол. Сликари и књижевници, припадници трећег доба, наставили су да „бране“ своја остварења пред посетиоцима изложбе слика и књижевних сусрета.

Пошто је из познатих разлога изостао забавни програм, учесници Олимпијаде имали су на располагању да погледају одабране филмове у оквиру „ембриона“ будућег Светског фестивала филмова намењених трећем добу и да учествују у Базару здравља. И ове године партнери традиционалног окупљања пензионера су учесницима контролисали притисак, шећер, вид, густину костију…, проверавали ефикасност апарата за ублажавање болова у кичми, куковима, ногама…

У прилогу су резултати у појединим спортовима. Победницима следе честитке, а осталима порука да се боље припреме… У спортским такмичењима учествовало је око 400 представника више од 150 организација Савеза пензионера Србије и организације пензионера „Независност“. Редослед екипа у појединим дисциплинама био је следећи: I. Штафета (91 екипа): 1.УПО Пријепоље 2. УПО Лапово 3.УПО Аранђеловац… II. Фудбал (97 екипа): 1.УПО Бајина Башта 2.ГОП Нови Сад 3.УПО Срем. Карловци… III.Кошарка (91 екипа): 1.УПО Чачак I 2.УПО Врачар 3.ОУП Житиште… IV.Пикадо (97 екипа): 1.ГУП Зрењанин 2.ГУП Суботица 3.УПГ Нови Сад… V. Шах (35 екипа): 1.УП Панчево 2.УПГ Јагодина 3.ГОП Ниш… Укупни победник 16. Олимпијаде ПТД Србије је УПГ Јагодина (73 бодова), друго место припало је УПО Пријепоље (61 бод), а треће екипи УПГ Аранђеловац (54 бодова).