„ВИРУС“ МИНИ ОЛИМПИЈАДА ТРЕЋЕГ ДОБА ШИРИ СЕ СРБИЈОМ – КРАЈЕМ МАЈА У ПРИЈЕПОЉУ ОДРЖАНА “ОЛИМПИЈСКА” СПОРТСКА ТАКМИЧЕЊА И ИЗЛОЖБА СЛИКА И ИКОНА

„ВИРУС“  МИНИ ОЛИМПИЈАДА ТРЕЋЕГ ДОБА ШИРИ СЕ СРБИЈОМ                                                                                        УЗ СПОРТСКА ТАКМИЧЕЊА И ИЗЛОЖБА СЛИКА И ИКОНА                                                                                            БРАВО ЗА ДОБРЕ ДОМАЋИНЕ  – УДРУЖЕЊЕ ВЕТЕРАНА ОЛИМПИЈАДЕ  ИЗ  ПРИЈЕПОЉА                                                                                                                           КАМЕНА ГОРА, излетиште у близини Пријепоља, било је 29. i 30. маја „поприште“ надметања, али и дружења, екипа олимпијаца Трећег доба из Аранђеловца, Пљеваља, СМУП.а из Београда, Сопота, Нове Вароши, Прибоја, УПО Пријепоља и домаћина, Удружења ветерана Олимпијаде ТДС. Подршка за организовање мини олимпијаде добијена је од Општине Пријепоље, Туристичке организације Пријепоља, Удружења пензионера Пријепоља и пуну Покрета трећег доба Србије.                                                                                                              У име Удружења ветерана Олимпијаде трећег доба из Пријепоља учеснике и госте је најпре поздравио Алија Мушовић, члан Организационог одбора мини олимпијаде, а затим се присутнима обратио  Станко Кијановић, заменик председника Општине Пријепоље. Мини олимпијду је прогласио отвореном Велимир Миличић, председник Организационог одбора Олимпијаде спорта, здравља и културе трећег доба – Врњачка Бања 2018. Такмичења су одржана у следећим дисциплинама: пикадо, штафета у брзом ходању, стрељаштво, фудбал – извођење пенала, кошарка – извођење слободних бацања, шах и пишпил (игра популарна на простору Пријепоља).                                                                      Прво место у укупном пласману поделиле су екипе Удружења ветерана из Пријепоља и Аранђеловца, а трећа је била екипа СМУП-а.                                                                             На иницијативу Покрета трећег доба, у договору са Удружењем ветерана Олимпијаде трећег доба и Домом културе из Пријепоља, у галерији Дома културе отворена је 28. јуна 2018. године изложба слика и икона са VIII Сликарске и иконописачке колоније одржане у оквиру 10. Олимпијаде спорта, здравља и културе тзрећег доба – Врњачка Бања 2017.    У присуству око 70 посетилаца, на отварању иложбе присутнима су се обратили Радослав Куругић, директор Дома културе и Михаило Петковски, директор Покрета трећег доба Србије. М. Петковски је посебно истакао да се Изложба одржава под покровитељством Црвеног крста Србије, у оквиру реализације пројекта: Иницијатива за социјално укључивање старијих особа” који финансира Европска унија и микро-пројекта под називом: “Подизање квалитета живота старих људи у Србији”, који спроводи Покрет трећег доба Србије. Током седмодневног трајања изложбу је видело више стотина становника Пријепоља.

                                                                  

Општи је утисак да је мини олимпијада била изванредно организована пре свега захваљујући огромном залагању и ентузијазму Удружења ветерана Олимпијаде трећег доба из Пријепоља и његовог председника Уроша Матовића, а у спортским такмичењима су постигнути врхунски резултати.          Мини олимпијада у Каменој гори је у сваком погледу потврдила исправност става Покрета трећег доба да Олимпијада спорта, здравља и културе трећег доба не представља једнократну манифестацију, већ да треба у континуитету да траје целе године, одржавањем нини олимпијада најмање у десет до петнаест округа Србије.