ВЕСТИ ИЗ ОБРЕНОВЦА из “пера” Милана Ашковића

Коло српских сестара у служби хуманости

Коло српских сестара ,,Света Петка“ при обреновачкој ,  основано је пре 20 година да би окупило све оне који су желели да помогну избеглицама које су у великом броју пристизале у Обреновац.

Коло настоји да пружи помоћ онима којима је најпотребнија, у лековима и лечењу, храни и одећи, поклонима који трајније побољшавају животни стандард породица са већим бројем деце, услугама нематеријалне природе и др.

Хумане жене изводе сталне акције помоћи социјално угроженим

суграђанима. Тако су  76-годишњем Драгану Јовановићу из Уроваца, који живи без основних средстава за живот донирани пакет хране и хигијенских средстава, огрев и нешто новца. Помоћ су добила деца са посебним потребама и Геронтолошки центар у Обреновцу.

Век пчеларења у Обреновцу

Kрајем прошле године навршило се тачно сто година од формирања Удружења пчелара Обреновца. Тим поводом одржана је редовна, али и свечана Скуштина, на којој је Бранислав Вилотић поново изабран за председника. У Обреновцу пчелари су се организовали 1938. године. За првог председника био је изабран проф. Михаило Грујичић. Удружење броји око 120 чланова. Најстарији члан удружења Неђељко Матић(89) бави се пчеларством преко 70 година, а најмлађе пчеларке су Сања Туропољац и Бојана Исаиловић, које су са успехом завршиле школу пчеларства.